ツ Teman Tapi Mesra

Holiday Johor Part 2 | Pontian Sea Side Public Park

Assalamualaikum Reader :)

Kalau nak tahu ena berasal dari Pontian, jadi bila ada kesempatan dapat balik kampung ni, kami singgahlah Sea Side Public Park.

Kebetulan datang pukul 5petang, cuaca pon baik memang sesuai sangat nak shoot gambar.

Bercuti ni dapat pergi tempat rekreasi santai macamni pon dah buat anak happy kan. Tempatnya memang luas, puas hati sangat nak santai, jogging ataupon exercise.

Nak ambil gambar weddings outdoor pon rasa memang terbaik. Dulu zaman ena belum cantik macamni sampai photoshoot kena pergi Danga Bay dan Nusajaya taw. Jauh tu...

Tempat wajib ambil :) susah kemain nak suruh Sumayyah duduk diam.


Nampak tu, simbol ikon diraja. Kat muar memang susah nak ambil sebab kat tengah2 roundabout jalan raya. Camne nak ambil. Hehe..






Syok kan Sumayyah lari2 tempat luas camni. Cantik sangat renovations.


We are Johorean, ic kod "01". Ayah jangan jeles 😄


Bila dah penat main tu dapatlah tengok sunsets petang2 ni. Cantik sangat.


Segala gambar yang diambil ni hanya menggunakan handphone Huawei Y6II. Haaa..cantik kan hasil dia. No editing.

Dia ada auto mod "beauty". So hasilnya memang cantik taw. Rate harga RM500-600 sahaja. Kamera memang ena suka. Terbaik :)

25 Chantiq Manis:

Miss tins said...

Amboi, pandai nya si kecil posing...Cute plak tengok dia...

zaza iman said...

Cntik jgk pic pakai kmera huawei ni.. Btw zaza tak pernah lagi jejak johor.. Next time ada peluang blh la jln2 tgk yg menarik kat sana

Amanda Suria said...

Memang cantik la hasil kamera dari Huawei ni..haih..dpt bonus nanti nak pinang satu la

Syafiera Yamin said...

suka betul tengok anak dara tu, pandai dia berposing... mesti kesayangan mak ayah, i dah lama tak lawat johor ni rasa nak pergi lagi sekali

do nando said...

Waaaaah, senangnya yaa :)
Anaknya lucu banget ya, mana suka panta kayanya dia :D

Fadzi Razak said...

Cantik cantik jugak gambar dari phone Huawei tu. Harga pun murah jugak. Kualiti video macam mana? Ok ke?

Mawardi Yunus said...

Wah kita pun guna huawei. Memang puas hati sangat.

alia farhan Said said...

Cantik betul gmbar huawei ni
Bagus la huawei ni...
Makin lama fon diorg makin upgrade

Warisan Petani said...

I love Pontian dan masih setia dengan Samsung

Henry Tan said...

wow pontian cantiknya sekarang.. now selalu ada big signboard dengan nama dia for photoshooting, boleh promote terus.

YourFinanceDoctor

Dunia Zumal said...

Tetiba jadi rindu johor, dah lama sangat tak pergi... Cantiknya Pontian sekarang...

Annur Syuhadah said...

Best nya jenjalan. AS kalau jenjalan susah nak dapat bergambar 1 family. Anak lasak sangat huuu~

Salina Johari said...

Range harga taklah mahal sgt ya..mampu milik gak tu..

Nadia Johari said...

nak cari huawei juga la..hehee..haritu jalan johor tapi jauh nu..tak sempat jalan2

Maisarah Humaira said...

bestnya jalan-jalan..ke johor lagi tu. ada masa nanti nak merasa pi sana jugak :)

www.maisarahsidi.com

Cik Tie said...

Seronoknya dapat jalan-jalan. Nanti ada kesempatan boleh la singgah sana juga

Nuha Nawawi said...

Ada banyak tempat diJohor yang dihiasi johor amblem tu...

Cerita Huda said...

tak pernah sampai pontian walau pun orang johor. cantik pulak lokasi ni utk amik gambar dengan anak. nk pergi la nt

Lia Hasty said...

Tak pernah sampai Pontian lagi. Menarik nya bercuti kat Johor ni,

Cik Puan Ena said...

Johor byk tempat best.. ena yg duduk johor pon x habis pusing 1negeri.haha..

Cik Puan Ena said...

Memang manja sgt. Hehe.. tula nak dapat sorang ni susah dugaan.tp seronokla berjalan ada anak kecik ni..teruja lain macam.

Cik Puan Ena said...

Tengok tempat jugak. Klu terang ok je..tapi kalau tempat gelap dah click light pon tetap nampak gelap.

Cik Puan Ena said...

Kan..murah tp puas hati.

Cik Puan Ena said...

Sama je sis. Susah jugak. Budak mana nak tggu lama. Kena snap cepat2. Hehe.

galaksi viral said...

Pontian pun ada tempat nak pergi melawat. Wowww. Best tuh kak. Pic mmg cantik dan clear sangat kak. Terbaik kak. Hihi. :D